Azonnali fizetésre épülő mobilfizetési megoldást hoz létre a GIRO Zrt. 2020. július 21.

2020. március 2-án sikeresen elindult Magyarországon az azonnali fizetési rendszer, ami megnyitotta a lehetőségét az azonnali átutalásra épülő új, alternatív fizetési szolgáltatások megjelenésének. 

A nemzetközi példák azt mutatják, hogy az azonnali fizetési rendszerek bevezetése után akkor változik meg igazán a fogyasztók pénzügyi magatartása, és kezdik el új élethelyzetekben is használni ezt a csatornát, ha rendelkezésükre áll egy kényelmes, egyszerűen használható és széles körben elterjedt mobiltelefonos fizetési applikáció.

Az azonnali fizetési rendszer kínálta társadalmi és gazdasági előnyök minél szélesebb körben történő érvényesítése érdekében a GIRO Zrt. alapos vizsgálatnak veti alá az azonnali fizetésen alapuló mobilfizetési applikáció megvalósításának lehetőségét és módját.

A GIRO Zrt. célja egy olyan mobilfizetési applikáció fejlesztése, mely minden bank számára elérhető.  A piacon már jelenlévő vagy megjelenő széttöredezett megoldások mellett egy olyan hazai tulajdonú, egységes mobilfizetési alkalmazás jön létre, amely minden érintett – bankok, kereskedők, lakosság – számára előnyöket biztosít, és versenyképes alternatívát jelent a már meglévő fizetési eszközök és megoldások mellett.

A GIRO Zrt. mobilfizetési megoldásának megtervezése során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy egy olyan innovatív, ugyanakkor megbízható alkalmazás kerüljön kialakításra, amihez a bankok minél szélesebb köre csatlakozik. A GIRO Zrt. a bankokkal az egyeztetéseket megkezdte annak érdekében, hogy a jövő év során Magyarországon elinduljon az azonnali utaláson alapuló mobilfizetési szolgáltatás.

A projekttel kapcsolatos további információkkal folyamatosan jelentkezünk majd.  

help Kérjük, kattintson ide a tartalom megtekintéséhez.
 

A regisztrációval és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban ajánljuk szíves figyelmébe GIROnline tájékoztatónkat.

Bármely szolgáltatásunkkal kapcsolatos kérdését az info@mail.giro.hu e-mail címre várjuk.

Tisztelt Partnerünk

Kérjük válassza ki, mely cég nevében kíván eljárni!: