GIROBankváltás

A GIROBankváltás szolgáltatás a pénzforgalmi szolgáltatóknak (bankok, takarékszövetkezetek) nyújt hatékony támogatást az egyablakos fizetési számla váltás lebonyolításához. A szolgáltatás alapját képező rendszer zárt, kiemelt biztonságú csatornán érhető el, és használatával a banki oldalon jelentősen csökkennek a bankváltásokkal kapcsolatos operációs feladatok.

Az Európai Parlament és a Tanács 2014/92/EU irányelve (Payments Account Directive - PAD) hazai jogrendszerbe való átültetése a Kormány 263/2016. (VIII.31.) rendelete, amely szabályozza a fizetési számla váltás folyamatát.

A GIROBankváltás szolgáltatás keretében a GIRO Zrt. a korábban a Magyar Bankszövetség által ajánlásként közétett űrlapokat alapul véve és a fizetési számlaváltást szabályozó kormányrendeletnek való megfelelést szem előtt tartva alakította ki az üzenetszabvány formátumot és az üzenetek továbbítását végző alkalmazást.

A GIROBankváltás alkalmazás webes felületén keresztül az üzenetek manuális rögzítése mellett lehetőség van a szabványos üzenetformátumok excel formátumban történő feltöltésére is.  Az import funkció azoknak a szolgáltatást igénybe vevő bankoknak jelent könnyebbséget, amelyek a saját folyamataikban a fizetési számla váltással kapcsolatos feladatokat részben vagy teljesen automatizálták.

Az alkalmazás webes felülete kontrollált környezetet, nyomon követhető folyamatokat és ellenőrzési funkciókat biztosít a pénzforgalmi szolgáltatók számára:

  • Az alkalmazás tartalmazza a címezhető pénzforgalmi szolgáltatók címjegyzékét.
  • Export és import funkciókat biztosít, így a felületek kitöltése nem, vagy csak részben (a hiányzó adatok megadása) szükséges, így az automatikus leválogatást használó bankoknál egyszerűsödnek a fizetési számlaváltással kapcsolatos feladatok.
  • A kitöltő felület ellenőrzési funkciókkal is rendelkezik, valamint lehetőség van dokumentumok csatolására és szöveges üzenetek küldésére is.
  • Az alkalmazás lehetőséget biztosít a bankok számára, hogy az egyes bankváltási ügyletek státuszát nyomon kövessék, és támogatja a kormányrendeletben előírt határidők betartását.
  • Az alkalmazás a hozzá tartozó üzletszabályzatban leírtaknak megfelelően és az Info. törvényben előírt módon a személyes adatokat törli a számlaváltási folyamat lezárultát követően.

A GIROBankváltás szolgáltatás a GIRO Zrt. által üzemeltetett kiemelt biztonságú, zárt kommunikációs csatornán elérhető alkalmazás, amelynek segítségével a fizetési számla váltással kapcsolatos, bankokra háruló operációs feladatok jelentősen csökkennek, és használatával  a bankok az ide vonatkozó rendeletben kötelezően betartandó előírásoknak is könnyebben eleget tudnak tenni.

Bízunk benne, hogy rövid tájékoztatónk felkeltette érdeklődésüket, további információval kollégáink az info@mail.giro.hu címen vagy a GIRO Zrt. +36 (1) 428-5623-as telefonszámán állnak rendelkezésükre.

Kapcsolódó dokumentumok

Néhány dokumentum megtekintése bejelentkezéshez kötött. A teljes lista eléréséhez kérjük, jelentkezzen be GIROnline szolgáltatásunkba!

help Kérjük, kattintson ide a tartalom megtekintéséhez.
 

A regisztrációval és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban ajánljuk szíves figyelmébe GIROnline tájékoztatónkat.

Bármely szolgáltatásunkkal kapcsolatos kérdését az info@mail.giro.hu e-mail címre várjuk.

Tisztelt Partnerünk

Kérjük válassza ki, mely cég nevében kíván eljárni!: