GIROHáló

Kommunikációs hálózati szolgáltatás a GIRO Zrt., valamint felhatalmazott partnerei által nyújtott üzleti szolgáltatások támogatására és a résztvevők közötti kommunikációra.

A GIRO Zrt. eredetileg az elszámolásforgalom számára kialakított kommunikációs hálózatát 2009. január elsejétől kínálja önálló, infrastrukturális jellegű szolgáltatásként GIROHáló néven. Segítségével többek között a GIRO Zrt., valamint Üzleti Szolgáltató partnerei által nyújtott, üzleti jellegű szolgáltatások is kiemelt fizikai- és logikai biztonság mellett érhetők el.

A GIROHáló szolgáltatás magában foglalja:

 • egyrészről a hálózati kommunikációhoz szükséges hardverelemeket (aktív hálózati elemek, menedzselt vonalak stb.);
 • másrészről az adatátviteli módokat, amelyekkel biztosítani tudja az ügyfelek számára a különböző szolgáltatások és különböző rendszerek közötti kommunikációt.

A GIROHáló szolgáltatás elemei skálázhatók, az ügyféligényektől, illetve az igénybe vett szolgáltatásoktól függően különböző szintjei vannak.

A GIROHáló szolgáltatás nem engedélyez illetéktelen hálózati forgalmat, mert a GIRO Zrt. a hozzáférési pontot úgy alakítja ki, hogy csak a regisztrált forgalmat engedi át, azaz nemcsak a hálózathoz való hozzáférést korlátozza, hanem azt is, hogy a hozzáférési pont jogosult-e az adott üzleti szolgáltatás igénybevételére.

A GIROHáló hálózathoz csatlakozott ügyfelek

 • a GIRO Zrt., valamint Üzleti Szolgáltató partnerei által nyújtott szolgáltatásokat érhetik el,
 • önmaguk is nyújthatnak üzleti szolgáltatásokat a hálózathoz csatlakozó más ügyfelek részére,
 • forgalomszabályozás keretében a különböző szolgáltatások között zajló konkurens hálózati adatforgalmat - meghatározott szabályok szerint - kontrollálhatják,
 • GIROMail szolgáltatási elem igénybevételével egymás közötti elektronikus levelezést folytathatnak.

A GIROHáló szolgáltatás igénybevételekor kommunikációs csomagot kell választani. A csomagok funkcionalitásban, teljesítményben, megbízhatósági és rendelkezésre állási szintben térnek el egymástól. A kommunikációs csomagot az ügyfelek a kínált konfigurációk közül   az igénybevett szolgáltatások által megszabott törvényi, technikai, adatátviteli igények keretei között   szabadon választhatják meg.

Kommunikációs csomagok típusai:

 • 3G
 • XS-N*
 • XS-Net
 • K-Net
 • BRONZ
 • EZÜST
 • KRISTÁLY
 • PLATINA (eszköz és vonali redundancia)

A GIROHálón nyújtott üzleti szolgáltatások főként webes és/vagy fájlos adatátviteli módokban érhetőek el. A használható adatátviteli módokat az egyes szolgáltatások határozzák meg.

Elérhető adatátviteli módok:

GIROFile: Nagy méretű (batch) fájlok optimalizált garantált átvitele  a feladó és a címzett között „tárol és továbbít” (store&forward) jelleggel.

 • További jellemzői: technikai nyugták alkalmazása, fájlok verziókezelése, hozzáférési pontonként és szolgáltatásonkénti címezhetőség. GIROLock tanúsítvány használható.

GIROWeb: Hagyományos web/html szolgáltatás bármelyik hozzáférési pontról bármely hozzáférési pont felé.

 • További jellemzői: webcache támogatás a webkliens oldalon, GIROLock tanúsítvány használható a kliens / szerver authentikáció / authorizáció során.

GIROMessage: Hagyományos web/html szolgáltatása bármelyik hozzáférési pontról bármely hozzáférési pont felé, időkritikus szolgáltatásokhoz.

 • További jellemzői: webcache támogatás a webkliens oldalon, GIROLock tanúsítvány használható a kliens / szerver authentikáció / authorizáció során.

GIROConnect: Előre definiált TCP/IP kapcsolat.

(*az XS-N csomag a Nemzeti Távközlési Gerinchálózathoz csatlakozott ügyfeleink számára érhető el)

Igénybevételi szándékával, kérdéseivel, kérjük, keresse kollégánkat az info@mail.giro.hu e-mail címen, vagy tekintse át a szolgáltatás üzletszabályzatát, melyben megtalálja többek között az igénybevétel pontos szabályait, kommunikációs csomagjaink és adatátviteli módjaink részletesebb leírását, a szolgáltatás igénybevételéért felszámított díjainkat.

Kapcsolódó dokumentumok

help Kérjük, kattintson ide a tartalom megtekintéséhez.
 

A regisztrációval és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban ajánljuk szíves figyelmébe GIROnline tájékoztatónkat.

Bármely szolgáltatásunkkal kapcsolatos kérdését az info@mail.giro.hu e-mail címre várjuk.

Tisztelt Partnerünk

Kérjük válassza ki, mely cég nevében kíván eljárni!: