GIROLock

Hitelesítési szolgáltatás, amely saját, valamint Partnereink által nyújtott szolgáltatások igénybe vételére szerződött Ügyfelek és azok Felhasználói részére érhető el.

A GIROLock szolgáltatás a GIRO Zrt. hitelesítési szolgáltatása, amelyet saját, zárt hálózatán, saját (pl. BKR, GIRinfO, GIROMail) valamint Partnerei által nyújtott szolgáltatások igénybe vételére szerződött Ügyfelei és azok Felhasználói részére nyújt.

A GIRO Zrt. a szolgáltatás keretében a Felhasználók számára tanúsítványt bocsát ki, amelyekbe foglalt nyilvános kulcsokhoz tartozó magánkulcs párja GIROLock kártya használatával elektronikus aláírás létrehozásával, a Felhasználó azonosítására, valamint maga a tanúsítvány aláírások ellenőrzésére használható.

A GIROLock szolgáltatás keretében eszközök részére kiadott tanúsítványok:

  • elektronikus aláírásra használhatók, ezáltal biztosítva az adatok sértetlenségét és hitelességét;
  • csatornát titkosítanak, ezzel biztosítva az adatok, információk bizalmasságát;
  • authentikációra alkalmasak, amellyel eszközazonosítást valósítanak meg (a GIRO Zrt. által, vagy közreműködésével üzemeltetett informatikai rendszerek igénybevételekor).

A GIRO Zrt. a GIROLock szolgáltatást a mindenkor hatályos üzletszabályzata szerint nyújtja. A tanúsítványok állapotára (felfüggesztett, visszavont) vonatkozó információkat a tanúsítvány visszavonási lista tartalmazza, amely a GIRO zárt hálózatán érhető el.

GIROLock tanúsítvány típusai:

  • felhasználói tanúsítvány (chip kártyás) használata: felhasználó személyek azonosítására, digitális aláírás létrehozására;
  • objektum-authentikáló tanúsítvány (fájlos) használata: alkalmazások azonosítására, alkalmazás által létrehozott digitális aláírás létrehozására;
  • eszköz-authentikáló tanúsítvány (fájlos) használata: SSL kapcsolat kiépítésére szolgáló tanúsítvány.

A tanúsítványokat a GIROLock szolgáltatás üzletszabályzatában meghatározott szabályok szerint kell igényelni. 
A tanúsítványok érvényességi ideje közel 1 év (13 hónap). A tanúsítványok cseréjét külön kérés nélkül a lejárati idő előtt a GIRO Zrt. végzi. A GIRO Zrt. a tanúsítványok cseréjére (távoli tanúsítvány csere) - meglévő, érvényes GIROLock kártyára történő írással - az Ügyfél végpontján is lehetőséget biztosít a megfelelő jogosultság igénylést követően. Lejárt tanúsítvány megújítására nincs lehetőség. Szükség esetén a lejárati idő előtt a tanúsítvány visszavonatható, ügyfél kérése alapján felfüggesztésre nincs lehetőség. 

A chipkártyákhoz tartozó PIN kódok egyediek. A PIN kódok védett módon kerülnek előállításra, egyetlen példányban léteznek, amelyet a PIN boríték tartalmaz. A PIN kódok pótlása a GIRO Zrt.-nek nem áll módjában. A kártyaolvasóhoz tartozó szoftver segítségével a felhasználó szabadon megváltoztathatja a kártyához tartozó PIN kódot (15 karakter hossz áll rendelkezésre). 

Fontos megjegyzések
:

  • A GIROLock tanúsítvány megléte önmagában nem elegendő egy Üzleti szolgáltatás igénybevételéhez, ahhoz az adott szolgáltatás jogosultság igénylése szükséges.
  • A GIROLock chipkártyán tárolt tanúsítványok használatához az adott munkaállomáson kártyaolvasó szükséges a hozzátartozó kártyaolvasó driver telepítésével együtt.
  • Az aláírás létrehozása és az aláírás ellenőrzése során mindig a hatályos Elektronikus Aláírási Szabályzat szerint kell eljárni.

Igénybevételi szándékával, kérdéseivel kérjük, keresse kollégánkat az info@mail.giro.hu e-mail címen, vagy a bővebb információ érdekében tekintse át a szolgáltatás üzletszabályzatát.

help Kérjük, kattintson ide a tartalom megtekintéséhez.
 

A regisztrációval és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban ajánljuk szíves figyelmébe GIROnline tájékoztatónkat.

Bármely szolgáltatásunkkal kapcsolatos kérdését az info@mail.giro.hu e-mail címre várjuk.

Tisztelt Partnerünk

Kérjük válassza ki, mely cég nevében kíván eljárni!: