Társaságunk

A GIRO Zrt. Magyarország pénzforgalmi infrastruktúrájának egyik meghatározó vállalata, a kisösszegű bankközi utalások elszámolását végző Bankközi Klíring Rendszer (BKR) üzemeltetője.
A GIRO Zrt. kizárólagos tulajdonosa és egyben felügyeleti szerve a Magyar Nemzeti Bank.

Az 1994. november 18-a óta működő BKR biztosítja azt, hogy a más bankba irányuló, magánszemélyek és vállalatok által kezdeményezett átutalások és beszedések időben, biztonságosan, megbízható módon érkezzenek meg a kedvezményezettekhez. A BKR egy központi pénzügyi infrastruktúraszolgáltatás, melyet minden magyar pénzforgalmi szolgáltató és bank közvetve vagy közvetlenül igénybe vesz annak érdekében, hogy ügyfelei átutalásait gyorsan és olcsón végre tudja hajtani. A GIRO Zrt., mint a BKR működtetője felelős azért, hogy a BKR megbízhatóan, biztonságosan, költséghatékonyan és a jogszabályi előírásoknak megfelelően működjön.

A GIRO Zrt. GIRODirect szolgáltatása lehetőséget biztosít arra, hogy a nagyobb forgalmú ügyfelek, bankjuk hozzájárulásával közvetlenül a GIRO Zrt.-hez, a BKR rendszerbe nyújtsák be csoportos átutalási és beszedési megbízásaikat. A GIRODirect szolgáltatás legnagyobb ügyfele a Magyar Államkincstár. Az Államkincstárnál számlát vezető állami és önkormányzati szervezetek közvetlenül a GIRO Zrt.-hez nyújtják be átutalási megbízásaikat. A GIRODirect szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek egyszerűen, biztonságosan és költséghatékony módon tudják átutalásaikat végrehajtani.

A GIRO Zrt. GIRinfO szolgáltatása különböző elektronikus adatbázisokhoz nyújt egyablakos, egységes elektronikus hozzáférést az arra jogosult vállalatok számára. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által kezelt személyi adat- és lakcímnyilvántartás és a Közúti Közlekedés Nyilvántartás is elérhető a GIRinfO szolgáltatáson keresztül. Ezen adatbázisok használata nagyban megkönnyíti a hitelezési tevékenységet a pénzintézeti szektor számára, illetve a mobiltelefonok részletfizetésre történő értékesítését a telekommunikációs szektorban.

A GIRO Zrt. megalakulása óta több milliárd bankközi utalást teljesített.

A GIRO Zrt. arra törekszik, hogy egy európai mércével mérve is versenyképes, hatékony, innovatív, diverzifikált termékpalettával rendelkező, biztonságos és a közjót is szolgáló társasággá váljon. A GIRO Zrt. elkötelezett a magyar pénzügyi infrastruktúra fejlesztése mellett. A GIRO Zrt. fejlesztési célkitűzéseit a bankrendszerrel, az Államkincstárral és a Magyar Nemzeti Bankkal egyeztetve határozza meg.

A GIRO Zrt. tagja a Klíringházak Európai Szövetségének (EACHA).

help Kérjük, kattintson ide a tartalom megtekintéséhez.
 

A regisztrációval és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban ajánljuk szíves figyelmébe GIROnline tájékoztatónkat.

Bármely szolgáltatásunkkal kapcsolatos kérdését az info@mail.giro.hu e-mail címre várjuk.

Tisztelt Partnerünk

Kérjük válassza ki, mely cég nevében kíván eljárni!: