Szolgáltatások meglévő ügyfeleinknek

BKR

A GIRO Zrt. által működtetett Bankközi Klíring Rendszer (BKR) a belföldi forint átutalások és beszedések bankközi elszámolását végző fizetési rendszer. A BKR közvetlen résztvevői (Klíringtagok) és közvetett résztvevői (Klíringtagok levelezettjei) a belföldi pénzforgalmi szolgáltatók. A GIRO Zrt. kizárólag a BKR közvetlen résztvevőivel áll szerződéses kapcsolatban.

A BKR – a háttérben három központi elszámolási rendszerrel – három elszámolási módban működik. Az éjszakai elszámolási módot az InterGIRO1 (IG1) rendszer, a napközbeni többször elszámolást az InterGIRO2 (IG2) rendszer, az azonnali elszámolási módot a GIROInstant rendszer biztosítja. A három elszámolási rendszer között nincs átjárás. Az IG1 rendszer BKR szabványnak, az IG2 és a GIROInstant rendszer ISO20022 (UNIFI) szabványnak megfelelő megbízásokat dolgoz fel.

GIRinfO

A GIRinfO egyedülálló eszköz a hitelezési kockázatok csökkentésében, segítve a hitelezői ügyféladatbázisok minőségének javítását, illetve a járműfinanszírozással kapcsolatos információs igények kielégítését.

GIROBankváltás

A GIROBankváltás szolgáltatás a pénzforgalmi szolgáltatóknak (bankok, takarékszövetkezetek) nyújt hatékony támogatást az egyablakos fizetési számla váltás lebonyolításához. A szolgáltatás alapját képező rendszer zárt, kiemelt biztonságú csatornán érhető el, és használatával a banki oldalon jelentősen csökkennek a bankváltásokkal kapcsolatos operációs feladatok.

GIRODirect

A bankok számlavezetett ügyfelei részére engedélyezett közvetlen benyújtás informatikai szolgáltatása.

GIROHáló

Kommunikációs hálózati szolgáltatás a GIRO Zrt., valamint felhatalmazott partnerei által nyújtott üzleti szolgáltatások támogatására és a résztvevők közötti kommunikációra.

GIROMail

A GIROMail személy-személy közötti, GIROLock felhasználói tanúsítvánnyal aláírt, időbélyeggel ellátott elektronikus levelezést tesz lehetővé.

GIROLock

Hitelesítési szolgáltatás, amely saját, valamint Partnereink által nyújtott szolgáltatások igénybe vételére szerződött Ügyfelek és azok Felhasználói részére érhető el.

GIROnline

A szolgáltatás interneten keresztül végezhető gyors, kényelmes ügyintézést tesz lehetővé a GIRO Zrt. és Ügyfelei között.

Kapcsolat