Szolgáltatások meglévő ügyfeleinknek

BKR

A GIRO Zrt. által működtetett Bankközi Klíring Rendszer (BKR) a belföldi forint átutalások és beszedések bankközi elszámolását végző fizetési rendszer. A BKR közvetlen résztvevői (Klíringtagok) és közvetett résztvevői (Klíringtagok levelezettjei) a belföldi pénzforgalmi szolgáltatók. A GIRO Zrt. kizárólag a BKR közvetlen résztvevőivel áll szerződéses kapcsolatban.

A BKR – a háttérben három központi elszámolási rendszerrel – három elszámolási módban működik. Az éjszakai elszámolási módot az InterGIRO1 (IG1) rendszer, a napközbeni többször elszámolást az InterGIRO2 (IG2) rendszer, az azonnali elszámolási módot a GIROInstant rendszer biztosítja. A három elszámolási rendszer között nincs átjárás. Az IG1 rendszer BKR szabványnak, az IG2 és a GIROInstant rendszer ISO20022 (UNIFI) szabványnak megfelelő megbízásokat dolgoz fel.

GIRinfO

A GIRinfO egyedülálló eszköz a hitelezési kockázatok csökkentésében, segítve a hitelezői ügyféladatbázisok minőségének javítását, illetve a járműfinanszírozással kapcsolatos információs igények kielégítését.

GIROBankváltás

A GIROBankváltás szolgáltatás a pénzforgalmi szolgáltatóknak (bankok, takarékszövetkezetek) nyújt hatékony támogatást az egyablakos fizetési számla váltás lebonyolításához. A szolgáltatás alapját képező rendszer zárt, kiemelt biztonságú csatornán érhető el, és használatával a banki oldalon jelentősen csökkennek a bankváltásokkal kapcsolatos operációs feladatok.

GIRODirect

A bankok számlavezetett ügyfelei részére engedélyezett közvetlen benyújtás informatikai szolgáltatása.

Electra Archív

Informatikai szolgáltatás azon Ügyfelek részére, akik a GIRODirect szolgáltatásra szóló szerződéses jogviszonyukat megszüntették, és ezt követően igényt tartanak a GIRODirect szolgáltatás keretében alkalmazott Electra ügyfélprogramon lezajlott pénzforgalmukat érintő adatok utólagos visszakereshetőségére.

GIROHáló

Kommunikációs hálózati szolgáltatás a GIRO Zrt., valamint felhatalmazott partnerei által nyújtott üzleti szolgáltatások támogatására és a résztvevők közötti kommunikációra.

GIROMail

A GIROMail személy-személy közötti, GIROLock felhasználói tanúsítvánnyal aláírt, időbélyeggel ellátott elektronikus levelezést tesz lehetővé.

GIROnline

A szolgáltatás interneten keresztül végezhető gyors, kényelmes ügyintézést tesz lehetővé a GIRO Zrt. és Ügyfelei között.

GIROLock

Hitelesítési szolgáltatás, amely saját, valamint Partnereink által nyújtott szolgáltatások igénybe vételére szerződött Ügyfelek és azok Felhasználói részére érhető el.

Kapcsolat