GIROFix

A GIROFix szolgáltatás alacsony fejlesztési igények mellett, interneten keresztül biztosít lehetőséget fizetési kérelmek tömeges benyújtására, melynek keretében a GIRO Zrt.:

  • Befogadja a szabványban meghatározott formátumú fizetési kérelmeket tartalmazó kötegeket

  • Elvégzi a kötegek átalakítását egyedi fizetési kérelem és a fizetési kérelem visszahívás üzenetekre

  • Az egyedi üzenetek sorba állítását követően a GIROInstant rendszeren keresztül továbbítja a fizető felek szolgáltatói felé

  • A fizetési kérelem és a fizetési kérelem visszahívás üzenetekre érkező válaszüzeneteket óránként, kötegekben rendezve teszi elérhetővé a küldő fél számára

GIROFix

A szolgáltatás mind a saját ügyviteli rendszerbe ágyazható API elérésen, mind a GIRO Zrt. által ingyenesen biztosított GIROFix kliensalkalmazáson keresztül is igénybe vehető. A GIROFix kliens a kommunikációs protokoll fejlesztési igénye nélkül biztosítja a használatot, tovább egyszerűsítve ügyfeleink számára a bevezetést. Az internetes elérés szintén a gyors és költséghatékony csatlakozást teszi lehetővé, miközben az alkalmazott technikai elemek garantálják a szolgáltatástól elvárt magas fokú biztonságot.

A GIROFix szolgáltatással egyszerűen, hatékonyan és rendkívül kedvező feltételek mellett nyílik lehetőség a 21. század digitalizációs ügyféligényeit kielégítő, elektronikus úton történő díjbeszedésre. Ügyfeleink az egyszerűsített csatlakozási folyamatnak köszönhetően a GIROFix szerződés megkötését követően néhány napon belül elkezdhetik a tesztelést.

A GIROFix szolgáltatásról további részletek a BKR Üzletszabályzat 19.3.2.3. fejezetében, valamint az Üzletszabályzat 27. számú mellékletét képező Fizetési kérelem üzenetáramlási folyamatleírás 6. fejezetében találhatók.

GIROFix tranzakció címzése másodlagos számlaazonosítóval

A fizető félnek a fizetési kérelem indítása során lehetősége van a kedvezményezett fizetési számlaszámának és számlatulajdonos nevének megadása helyett a tranzakciót másodlagos számlaazonosító (e-mail cím, mobiltelefonszám, illetve adóazonosító jel vagy adószám) használatával benyújtania a pénzforgalmi szolgáltatójának.

Amíg a közvetlen fizetési kérelem csatlakozás esetén jelenleg csak az arra jogosult, pénzforgalmi szolgáltatónak minősülő ügyfelek vehetik igénybe ezt a funkciót, a GIROFix szolgáltatás keretében minden ügyfél rendelkezésére áll a másodlagos azonosítóra történő címzés.

További információ

A szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban, illetve kérdés esetén kérjük, hogy keressék bizalommal ügyfélkapcsolati kollégáinkat az info@mail.giro.hu e-mail címen vagy a +36 1 428 5623 telefonszámon.

Kapcsolódó dokumentumok

BKR Üzletszabályzata 2024.01.01.

Érvényesség kezdete: 2023-12-31

BKR Díjszabályzata 2024.01.01.

Érvényesség kezdete: 2023-12-31

BKR Üzletszabályzatának 25-29. mellékletei 2024.01.01.

Érvényesség kezdete: 2023-12-31

Fizetési kérelem

Egyedi fizetési kérelem küldő szolgáltatás

Bővebben

GIROLock

Hitelesítési szolgáltatás

Bővebben

Kapcsolat